hogyan tehetjük kényelmessé a repülőutat?

2017. május 31.
Hiába készülnek fejtámlába épített kijelzőkkel, zenék, mozifilmek és sorozatok tömkelegével, párnákkal vagy takarókkal egy-egy út során a légitársaságok, a repülőn eltöltött idő nem mindig a legkellemesebb. Nézzük, mit tehetünk, hogy a lehető legkényelmesebben vészeljük át a levegőben töltött órákat!

hogyan tehetjük kényelmessé a repülőutat?

(kép forrása: pixabay)

Elgémberedett végtagok, fájó nyak, fáradtság – nem muszáj nyúzottan leszállni a repülőről és így nekivágni a vakációnak. Nézzük, mit tehetünk annak érdekében, hogy kellemesen teljen az utazás!

  1. hidratáljunk!
    A repülőgép levegője száraz, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot igyunk. Ha tehetjük, próbáljunk meg tartózkodni a szénsavas, cukros üdítőktől, a sok kávétól és alkoholtól, és maradjunk az ásványvíz mellett. Akinek száraz a bőre, annak érdemes egy kis tégelyben (amekkorát felvihetünk a fedélzetre) hidratálókrémet, ajakápolót is magával vinnie. A szemcsepp is jól jöhet a száraz levegő miatt.
     
  2. első a higiénia
    Az út során kis helyre leszünk összezárva sok emberrel és véges számú mosdóval, ezért a komfortosságunk növelése érdekében készüljünk fel és vigyünk magunkkal kézfertőtlenítő zselét, nedves törlőkendőt, elegendő zsebkendőt. Jól jön még a fogkrém és a fogkefe is, ha csak egy gyors felfrissülésre vágyunk a mosdóban.
     
  3. fő a kényelem
    Gondoskodjunk a kényelmes öltözékről, kerüljük a szűk ruhákat, a kényelmetlen cipőket, szoros öveket. A légkondicionáló miatt a gépeken hűvös van, így érdemes egy kardigánnal vagy nagyobb sállal felszerelkezni az útra. Ha aludni szeretnénk, pakoljunk füldugót, zajszűrős fejhallgatót vagy szemtakarót. Egy jó alvómaszk nem csak a kellemetlen fényeket zárja ki, de hagyja akadálytalanul mozogni szemünket a mélyalvási szakaszban is.
     
  4. mozogjunk!
    Sétáljunk a sorok között, vagy keressünk egy kis helyet, és végezzünk néhány torna- vagy nyújtógyakorlatot! A székünkben is tudunk nyújtózkodni, ezt érdemes legalább óránként megtenni.

luxusérzés a fapadoson

A skyscanner nemzetközi repülőjárat-kereső portál összeszedett néhány trükköt, amelyekkel a fapados járatokat is kényelmesnek érezhetjük.

  • egy jó párna csodákra képes: a légitársaságok általában biztosítanak párnát a repülőutak alkalmával, de ezek gyakran vékonyak és laposak. Egy jó minőségű párna, megfelelő nyaktámasszal azonban sokkal pihentetőbb alvást tesz lehetővé. A legjobb a szokványos felfújható patkóalakú párna.
  • keressünk üres helyeket: sokszor a légitársaságoknak nem sikerül eladni az összes ülőhelyet, ilyenkor érdemes rákérdeznünk a személyzetnél, hogy átülhetünk-e egy másik helyre. Ha szabad a mellettünk lévő hely, mindjárt sokkal könnyebben ki tudjuk nyújtani lábunkat, felhajthatjuk a kartámaszokat, és akár végig is feküdhetünk egy sorban, ha szerencsénk van.
  • vásároljunk be a vámmentes üzletekben: a repülőtéren található vámmentes üzletekben olcsóbban beszerezhetünk innivalót, snackeket, édességeket, szendvicseket, mint a fedélzeten. Sokszor csupán ez az apró luxus hiányzik a teljes komfortérzet eléréséhez. A repülőre felvihető élelmiszerekről azonban mindig tájékozódjunk a felszállás előtt.
  • válasszunk ülőhelyet: némi felárért cserébe a nekünk legmegfelelőbb helyet választhatjuk ki a gépen. Ha ablak mellé ülünk, nem csak a kilátást fogjuk élvezni, de azt is elkerülhetjük, hogy folyamatosan átmászkáljon valaki rajtunk keresztül.

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás